همه چیز درباره پروتز سینه
پروتز سینه
به منظور زیبایی ظاهر،افزایش و فرم دادن سینه های خانم ها انجام می شود.برخی از خانم ها احساس می کنند که سینه های آنها بسیار کوچک است. و برخی آرزو دارند بعد از بارداری سایز سینه های خود را افزایش دهند.برخی دیگر تمایل به ایجاد تقارن در سینه های خود دارند.پروتز سینه با کاشت ایمپلنت انجام می شود که می تواند در زیر یا بالای عضله قفسه سینه قرار گیرد.برش را می توان در زیربغل و ناحیه اطراف نوک پستان قرار داد.به طورکلی تمام پروتزهای سینه روش های حداقل تهاجمی هستند.برای پروتزهایی که برش در زیر بغل ایجاد می شود ممکن است درطول عمل از آندوسکوپ(لوله نازک با دوربین کوچک و نور) استفاده شود.
کاشت سینه(ایمپلنت) از یک پوسته سیلیکونی پرشده از آب شور(محلول نمکی آب)یا ژل سیلیکونی تشکیل شده است.معمولا با قرار دادن ایمپلنت های آزمایشی،اندازه مورد نظر خود را تعیین می کنند.ایمپلنت های پرشده از آب شور بدون مانع استفاده می شود.اما ایمپلنت های پرشده از ژل سیلیکونی توسط FDA ممنوع شده است.
پروتز سینه یک روش نسبتا ساده است.مانند هرعمل جراحی،برخی عدم اطمینان و احساس خطر دارند.نگرانی ها و انتظارات خود را بدانید.مزایا،خطرات و موارد دیگر را مرور کنید.بایک جراح پلاستیک معتبر مشورت کنید.
:انواع پروتز سینه براساس مدل
پروتز سینه گرد
پروتز گرد در حالت رخ و نیم رخ متقارن وشبیه نیمکره می باشد. در انواع پروتزسینه با شکل گرد این پروتزها شکل ثابت وپری نسبت به بقیه انواع پروتز ها دارند. شما برای اینکه سینه با برآمدگی و برجستگی بیشتری داشته باشید باید از این نوع پروتز سینه استفاده کنید
پروتز سینه اشکی
پروتز سینه اشکی پروتزی است که در این نوع پروتز سینه قسمت بالایی پروتز سینه به نسبت قسمت پایین ضخامت کمتری دارد.
پروتز اشکی به سینه های شما فرم طبیعی تری می بخشد زیرا در این نوع پروتز قسمت بالاترازقسمت پایین خالی تر است و به همین دلیل سینه فرم طبیعی برای شما به همراه می اورد.
مزایا پروتز سینه
• برجسته و حجیم کردن سینه ها
• افزایش اعتماد بنفس و جذابیت ظاهری
• ایجاد تعادل و زیبایی در اندام ها
• استفاده از پروتز سینه بعد ازجراحی ماستوکتومی ( برداشتن پستان)
عوارض ناشی از جراحی پروتز سینه
علاوه بر مزایای پروتز سینه ، در صورت عدم رعایت مراقبت های بعد از این روش جراحی و همچنین عدم صرف دقت لازم در انتخاب یک پزشک خوب برای جراحی پروتز سینه ممکن است عوارضی در فرد رخ دهد.
ولی اگر افراد در انتخاب پزشک خود دقت کرده و یک پزشک مجرب و ماهر را برای انجام این روش انتخاب کند تنها عوارض ناشی از آن بروز کمی التهاب، ورم و کبودی خواهد بود که آن نیز با انجام مراقبت های لازم و با گذشت زمان رفع خواهد شد.
در ادامه اطلاعاتی در رابطه با انتخاب یک پزشک خوب در اختیار شما قرار خواهیم داد.
ویژگی های یک پزشک خوب
برای انتخاب بهترین پزشک، افراد باید از ویژگی های یک پزشک خوب آگاه باشند تا بتوانند با توجه به آن ها اقدام به انتخاب پزشک خود نمایند .
ویژگی های یک پزشک خوب عبارت اند از:
1. در زمینه عمل پروتز سینه تجربه لازم را دارد
2. سوابق او در انجام جراحی پروتز سینه موفقیت آمیز و رضایت بخش است
3. با اصول ریاضی آشنا بوده و از اصول زیبایی شناسی آگاه می باشد
4. صبور بوده و اطلاعاتی که لازم است تا فرد در رابطه با جراحی پروتز سینه داشته باشد را در اختیار او قرار می دهد
5. با وجدان بوده و از بهترین نوع پروتز برای انجام این روش بهره می گیرد
مراحل انجام پروتز سینه چیست؟
مرحله 1 - بیهوشی
داروها برای راحتی شما در طی عمل جراحی تجویز می شوند. داروها شامل آرام بخش داخل وریدی و بیهوشی عمومی است. پزشک بهترین گزینه را برای شما توصیه می کند.
مرحله 2- برش
برای قرار دادن پروتز در سینه از چند برش مختلف استفاده میشود. برش زیر سینه رایج ترین برش مورد استفاده است که در زیر سینه در امتداد خط سینه ایجاد میشود. ایمپلنت سینه را میتوان از طریق برش زیر بغل یا برش در امتداد هاله، یعنی ناحیه رنگی اطراف نوک سینه نیز وارد بدن کرد. تحت شرایطی خاص امکان دارد برای قرار دادن پروتز سینه برش در ناحیه ناف ایجاد شود.
مرحله 3-محل قرارگیری ایمپلنت
بعد از انجام برش ،یک کاشت بین دیوار قفسه سینه و قسمت جلوی پستان قرار می گیرد.
محل قرارگیری ایمپلنت،بستگی به نوع ایمپلنت،درجه بزرگی موردنظر،نوع بدن و توصیه های جراح شما دارد.
مرحله4 –بستن برش ها
برش ها با بخیه های لایه ای یا معمولی بسته می شود.سپس از چسب های مخصوص جراحی برای بستن محل بخیه استفاده می شود.
اقدامات قبل جراحی
شاید لازم باشد شما به یک پزشک زنان قبل از عمل مراجعه کنید.
دکتر جراح ممکن است قبل از عمل داروهایی تجویز کند ولی به طور قطع نباید از داروهایی که غلظت خون را پایین می آورند وخون را رقیق می کنند،مانند آسپرین و داروهای مشابه چندروز قبل عمل استفاده کرد.
بعد از جراحی
درد و تورم احتمالاً برای چند هفته پس از عمل وجود دارد. کبودی نیز ممکن است وجود داشته باشد. انتظار دارید که زخم ها به مرور زمان محو شوند اما کاملاً از بین نمی روند،این مورد می تواند بستگی به مهارت جراح هم داشته باشد.
در حالی که شما در حال بهبود هستید ، پوشیدن بانداژ فشرده سازی یا سینه بند ورزشی برای کمک و نگهداری پروتز های سینه کمک می کند. جراح شما ممکن است داروهای ضد درد را نیز تجویز کند.
دستورالعمل های جراح خود را در مورد بازگشت به فعالیت های منظم پیروی کنید. اگر در شغل خود فعالیت زیادی ندارید ، ممکن است ظرف چند هفته به کار خود برگردید. حداقل دو هفته از فعالیت های شدید - هر چیزی که می تواند نبض یا فشار خون شما را افزایش دهد ، خودداری کنید. در حالی که در حال بهبود هستید ، به یاد داشته باشید که سینه های شما به تماس جسمی یا حرکات مزاحم حساس خواهند بود.
اگر جراح شما بخیه های جذبی مناسبی استفاده کرده باشد بخیه به مرور زمان محو می شود و رد بخیه و ترک پوستی ایجاد نمی شود.
اگر متوجه گرما و قرمزی در سینه خود شده اید یا اگر تب داشتید ، ممکن است دچار عفونت شده باشید. همچنین در صورت تنگی نفس یا درد قفسه در اسرع وقت با جراح خود تماس بگیرید.
ماندگاری پروتز سینه
پروتز های سینه علی رقم مقاومت و سفت بودن شان ، ماندگار و همیشگی نیستند. چرا در صورت قرارگیری در بدن ، دچار فرسودگی می شوند. به طوری که پوسته خارجی پروتزها کم کم نازک می شود و از بین می رود. افرادی که ورزشکار هستند مانند اسب سواری ، ایروبیک ، دوندگان ماراتون و…و پروتز سینه انجام داده اند زودتر از افراد عادی که تحرک کمتری دارند دچار فرسودگی پروتز سینه می شوند. بخاطر فرسودگی پروتز بایستی توسط پزشک معاینه شوید و در صورت نیاز سونوگرافی انجام دهید.
کاهش سایز سینه
جراحی کاهش سایز سینه اغلب در خانم هایی که سینه بزرگ و سنگین دارند،استفاده می شود که به دلیل وزن سینه ها،ناراحتی قابل توجهی ازجمله درد گردن،کمردرد و بی حسی یا ضعف را تجربه می کنند.درطی این روش،پوست اضافی چربی و بافت سینه برداشته می شود. بعد از عمل،کاهش سایز می تواند باعث تغییر در احساس سینه و همچنین ناتوانی در شیردهی شود.
بازسازی سینه
جراحی بازسازی سینه اغلب در خانم هایی که تحت عمل ماستکتومی قرار دارند به عنوان درمانی برای سرطان پستان انجام می شود.
دراین روش سینه ها به صورت خوبی بازسازی می شود و حجم مورد نظر در زیر نوک سینه ایجاد می شود.احساس طبیعی در نوک سینه وجود دارد بنابراین عملکرد سینه در دوران شیردهی دچار مشکل نمی شود.
ظاهر ، کانتور و حجم پستان را می توان با کاشت ایمپلنت یا با بافت خود فرد بازآفرینی کرد. اگر از کاشت ایمپلنت استفاده شود ، ایمپلنت را اندازه می گیرند تا با آن یکی سینه مطابقت داشته باشد. در صورت امکان ، ایمپلنت در زیر عضله سینه قرار می گیرد. با استفاده از بافت خود فرد نیز می توان سینه را بازسازی کرد. در بعضی مواقع می توان قسمتی از دیواره تحتانی شکم استفاده کرد. سایر گزینه های بافت برای بازسازی اتولوگ (با استفاده از بافت خود شما) عضله پشت و پوست یا چربی و از باسن است. گاهی اوقات برای ایجاد تقارن با سینه تازه بازسازی شده ، نیاز به عمل جراحی بر روی سینه طبیعی است.
بازسازی سینه درهر زمان پس از انجام ماستکتومی قابل انجام است.این روش تاثیری برروی سرطان و اوج گرفتن آن ندارد.
لیفت سینه
در بعضی از خانم ها،پوست به اندازه کافی قوی و مقاوم نمی باشد و وزن سینه را نمی تواند تحمل کند و باعث سستی و افتادگی سینه می شود.پوست بیش ازحد در مقایسه با بافت سینه وجود دارد.برای لیفت کردن سینه پوست اضافی باید برداشته شود.
لیفت سینه می تواند ظاهر سینه ها را بهبود بخشد وبه زنان در دستیابی به سینه های خوش فرم و جوان تر کمک کند.با این حال،مانند هر عمل جراحی منجر به زخم خواهد شد. اما باوجود تجربه و مهارت مرکز تخصصی لیپوماتیک فرمانیه جراحان ما این نگرانی را برطرف خواهند کرد.با تکنیک های پیشرفته جراحی و مراقبت های صحیح از محل برش بعد از جراحی ،می توانید حداقل زخم را داشته باشید.یکی از اولین مواردی که درطول مشاوره خود مورد بحث قرار می گیرد الگوی برش برای لیفت سینه است.الگویی که پزشک انتخاب می کند در درجه اول به میزان نیاز شما اندازه لیفت سینه مشخص می شود.هرچه احتیاج به بالا بردن بیشتر باشد،الگوی برش مورد نیاز بزرگ تر است.چندین الگو برش وجود دارد که در پایین ما توضیحاتی درباره آن ها داده ایم.
برش هلال
این برش شامل یک برش نیم دایره ای است که در امتداد هلال دور نوک پستان ایجاد می شود. جای زخم ها بهبود می یابد و هیچ آثاری از برش جراحی باقی نخواهد ماند.
برش دونات
برش دونات یا دایره ای،دو برش در اطراف هلال دور نوک پستان ایجاد می کنند.برش اول در نیمه ی بالای نوک پستان قرار می گیرد.برش دوم در نیمه پایین قرار می گیرد و الگوی دونات را تکمیل می کند.
الگوی Lollipop
این الگوی برش،الگوی دونات را با برش عمودی ترکیب می کند.برش عمودی از هلال دور نوک پستان تا مرکز شکاف پستان امتداد دارد.
برش لنگر
الگوی برش شکل لنگر است که برای بالا بردن سینه مورد استفاده قرار می گیرد.در این الگو یک برش افقی در امتداد زیر سینه ایجاد می کنند.برش دیگر از مرکز سینه تا برش قبلی ادامه پیدا می کند تا حالت لنگری شکل را ایجاد کند.
به حداقل رساندن زخم لیفت سینه
متخصصان ما الگوی برشی را انتخاب می کنند که درحین لیفت حداقل زخم ایجاد شود.همچنین دستورالعمل های مفصلی برای بعد از عمل شما درمورد مراقبت از زخم شما ارائه می دهند. وشما باید به طورمرتب پانسمان ها را عوض کنید ومحل آن را ضدعفونی کنید.سرانجام ،بریدگی های شما بهبود یافته و زخم ها بسته می شوند.برای سریع تر خوب شدن زخم ها باید از خاراندن وکندن آنها خودداری کنید.با گذشت زمان زخم های شما قرمز می شوند و درنهایت به صورتی محو می شوند.شما باید ۱۲ماه از قرار گرفتن درمعرض مستقیم آفتاب خودداری کنید.
یک روتین مناسب برای مراقبت از پوست می تواند به اطمینان از بهبودی مناسب وبه حداقل رساندن زخم ها کمک کند.
جمع بندی
پروتز سینه عمل جراحی برای افزایش،کاهش یا حتی بازسازی سینه می باشد.این عمل شامل قرار دادن ایمپلنت در زیر بافت سینه یا عضلات قفسه سینه می باشد.
برای برخی از خانم ها،پروتز سینه روشی برای زیبایی بیشتر در اندام می باشد.برای برخی دیگر،بازسازی سینه در شرایط مختلف می باشد.
اگر تصمیم به پروتز سینه دارید،با یک جراح پلاستیک مشورت کنید.اطمینان حاصل کنید که درک کرده اید عمل جراحی شامل خطرات احتمالی،عوارض و مراقبت های بعد از عمل می باشد.
سوالات رایج در مورد پروتز سینه
آیا مواد پروتز سینه به داخل شیر مادر نفوذ می کند ؟
خیر – در صورتی مواد داخل پروتز سینه به شیر مادر نقوذ می کند که به پروتز آسیب وارد شود و پروتز پاره گردد ، در غیراین صورت مواد پروتز سینه به داخل شیر نفوذ نمی کنند.
آیا جراحی پروتز سینه ماندگاری و دوام دارد ؟
خیر – برخی از عوامل مانند کاهش یا افزایش وزن ، بالا رفتن سن و افتادگی مجدد پوست سبب تغییراتی در پروتز سینه شده در نتیجه این جراحی ماندگار نمی باشد و بسته به مراقبت های که بیمار انجام می دهد ، می تواند ماندگار باشد.
آیا بانوان شیرده و باردار می توانند پروتز سینه را انجام دهند ؟
بله – اما به بانوان شیرده و باردار توصیه می شود که پس از گذشت این دوران پروتزرا انجام دهند.
آیا با گذشت زمان نیاز است پروتز سینه را تعویض نمود ؟
تعویض پروتز ممکن است بر اثر عواملی نظیر تغییر سایز سینه و یا آسیب وارد شدن به سینه ها باشد ، مانعی با تعویض پروتز سینه وجود ندارد و بانوان در هر زمانی می توانند پروتز را تغییر دهند
پروتز سینه در شیردهی مشکلی را به همراه دارد؟
جراحی پروتز سینه مانع از شیر دهی نمی شود اما توصیه می شود پروتز سینه در زیر دیواره عضلانی قفسه سینه انجام شود تا هیچ گونه عامل حادی برای شیر دادن به نوزاد بعدها به بار نیاورد
امکان نشت مواد پروتزی در زمان شیردهی وجود دارد؟
.در صورتی که درست جایگذاری شود، خیر به هیچ وجه این عارضه رخ نخواهد داد
ممکن است که این پروسه بیماری خاصی رابه همراه داشته باشد؟
.بر اساس تحقیقات گرفته شده هیچ گونه بیماری یا عارضه ای خاصی را برای متقاضی این عمل به همراه ندارد
چرا پروتز سینه را در کنار لیفت سینه انجام می دهد؟
.این اقدام مناسب افرادی است که سینه های شل و افتاده ای دارند.تا بعد از پروتز مشکل افتادگی ظاهر نشود